Waterlek garantie!

Op 1 dag gemonteerd

Levering binnen 1 tot 3 weken

Bedankt voor uw interesse in ons!

Wij zijn al meer dan 5 jaar actief in deze sector en geven graag eerlijk advies over de mogelijkheden en materiaalkeuze. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten terrasoverkappingen verkrijgbaar van goede tot slechte kwaliteit. Belangrijk is om u goed te informeren om ervoor te zorgen dat de investering die u maakt een meerwaarde voor uw woning betekent. We werken enkel met materialen waarvan we zeker zijn dat ze een lange levensduur hebben zodat ons bedrijf dit ook heeft! 

We werken meestal eerst via een richtprijs per mail voordat we voor een vrijblijvende offerte en uitleg bij u thuis komen. Zo heeft u direct een idee of het binnen uw budget past. Als u vragen heeft zijn wij uiteraard altijd telefonisch bereikbaar of via het contactformulier.

 

  • Voor kwalitatieve terrasoverkappingen bent u bij ons aan het juiste adres! Ieder product is uitgebreid technisch onderzocht en getest. Daarnaast speelt prijs natuurlijk ook een belangrijke rol.
  • Wij beschikken niet over een showroom maar u kan onze producten op verschillende plaatsen in heel Vlaanderen bezichtigen op afspraak.
  • Overtuig uzelf! Bekijk onze gerealiseerde projecten en bereken uw terrasoverkapping of carport via onze online berekeningstool!

Onze aanpak

Hieronder volgen de technische gegevens van onze terrasoverkapping. Ontdek welk materiaal er gebruikt wordt en lees meer over de vele opties.

profiel-terrasoverkapping

Materiaal keuze


Het aluminium dat wij gebruiken voor onze terrasoverkapping is maar liefst 2 millimeter dik en daarmee vele malen dikker dan het aluminium dat doorgaans voor terrasoverkappingen wordt gebruikt. Dit aluminium heeft een (6060-)T6 warmtebehandeling ondergaan, waardoor het extra stevig gemaakt wordt. Voor een goede bescherming wordt het daarna bedekt met een laag van 80Mu poedercoating die ook onder extreme weersinvloeden of omgevingsfactoren een zeer goede bescherming geeft, zelfs wanneer u aan zee woont!

profiel-terrasoverkapping

Verschillende dakplaten


In 90% van de gevallen wordt gekozen voor de opalen polycarbonaat dakplaten. Polycarbonaat is een kunststof dat van binnen een honingraatstructuur heeft, die zorgt voor stevigheid en een goede isolatie. Het polycarbonaat is leverbaar in opaal (melkwit) of helder. Opaal polycarbonaat zorgt steeds voor een prima lichtspreiding en geeft een warmtereductie van maar liefst 65%. Het heldere polycarbonaat laat wat meer licht door en geeft een warmtereductie van 45% maar is minder onderhoudsvriendelijk.

 
montage-kit

Montage


De montage van onze terrasoverkapping duurt gemiddeld 8u, afhankelijk van de grote van de terrasoverkapping.

U kunt er voor kiezen zelf uw terrasoverkapping te monteren. In dat geval leveren wij een gratis montagepakket mee, zodat u enkel nog hoeft te zorgen voor wat standaard gereedschap en een accuboormachine. Een advies hier is wel om even te kijken of uw woning ouder is dan 10 jaar. Bouwpakketten worden verkocht aan een btw percentage van 21%, als uw woning ouder is dan 10 jaar valt u onder een btw percentage van 6% als u het laat plaatsen. Het verschil bij sommige afmetingen is soms zo klein dat u het beter kan laten plaatsen voor een kleine meerprijs dan risico's te nemen door het zelf te plaatsen.

schoonmaken-terrasoverkapping

Terrasoverkapping schoonmaken


Het frame van de terrasoverkapping is zo goed als onderhoudsvrij maar zal toch vuil worden door weersinvloeden en opwaaiend stof. Het is gemakkelijk te reinigen met een doekje en wat water, waarbij wij extreem bijtende producten afraden omdat deze de beschermende poedercoating kunnen aantasten.

Het is belangrijk dat de goot van de overkapping regelmatig schoongemaakt wordt om verstopping van de afvoer te voorkomen, daarom leveren wij altijd gratis een bladvanger bij de terrasoverkapping zodat het blad niet in de afvoer terecht kan komen. Als er geen bomen in de buurt staan dan is de kans op vervuiling van de goot al aanzienlijk kleiner. Het dak heeft een behoorlijke draagkracht, maar mocht er in de winter heel wat sneeuw vallen, dan is het altijd beter om bij langdurige belasting de sneeuw van het dak te vegen.